havenpanorama

Over ons

Roermondse Roei- en Zeilvereniging Maas en Roer stelt zich ten doel de watersport in het algemeen, de zeilsport in het bijzonder, in het Watersportgebied Midden Limburg, in verenigingsverband te bevorderen en te beoefenen.

Maas en Roer bestaat sinds 1909. De vereniging is onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.
Beschermvrouwe is HKH Prinses Margriet.

Maas en Roer heeft ruim 700 leden en is een echte verenigingshaven. Er zijn slechts 3 mensen in dienst van de vereniging. Veel werk wordt gezet door een groot aantal vrijwilligers in diverse commissies

Veiligheid staat bij Maas en Roer hoog in het vaandel. Wij vragen van bestuursleden en instructeurs dat zij een verklaring omtrend gedrag overleggen. Daarnaast hebben wij een VCP (vertrouwenscontactpersoon)  Wij hebben een uitgebreide TRA (Taak Risico Analyse) uitgevoerd voor al onze processen en nemen passende maatregelen. Wij voeren de blauwe vlag. 

Blauwe vlag 2023

 

De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3500 stranden en jachthavens in ruim 30 landen.

Het is een internationale milieuoderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die hebben aangetoond schoon en veilig te zijn. Hiervoor gelden diverse criteria.

Het voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor een toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkennings- en kwaliteitssymbool voor goede schone stranden met goede waterkwaliteit en schone jachthavens.


© 2023-24 RR&ZV Maas en Roer

informatie: ofni.[antispam].@maasenroer.nl